Φέτος κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στην Αθηναϊκή εστίαση με παράδοση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση.
Πρόκειται για ένα κλασικό εστιατόριο με αυθεντική γαλλική κουζίνα και φίνες, προσεγμένες γεύσεις.
Ο χώρος του εχει ζεστή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη διακόσμηση με σημασία στη κάθε λεπτομέρεια, όπως τα ασημένια μαχαιροπήρουνα και τα κρυστάλλινα ποτήρια.
Chef Σπύρος Κώτσης
“Γεννημένος” και μεγαλωμένος στην αυθεντική Γαλλική κουζίνα, ο Σπύρος Κώτσης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του Γαλλικού εστιατορίου Abreuvoir στο Κολωνάκι.
Από παιδί κιόλας, έμαθε να εκτιμά τις φίνες και ιδιαίτερες γεύσεις και να ξεχωρίζει την ποιότητα των υλικών. Έχοντας ως αφετηρία την εμπειρική του γνώση στη Γαλλική γαστρονομία, ο κόσμος της δεν άργησε να τον κατακτήσει επαγγελματικά, καθώς ήδη από τα 18 του χρόνια, ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με τον πατέρα του από τις Άλπεις προς το Παρίσι και διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς, ήταν η αφορμή για να πάρει την τελική απόφαση και να ακολουθήσει το δρόμο της μαγειρικής.
Ξεκινώντας με την πρακτική του στο Hotel De Dieppe στη Rouen της Γαλλίας, κέρδισε μεγάλη εμπειρία πριν από τις σπουδές του. Έπειτα, σπούδασε στη φημισμένη Ξενοδοχειακή Σχολή της Γενεύης, Ecole Hôtelière de Genève, όπου δούλεψε παράλληλα στο εστιατόριο Vieux-Bois της σχολής. Η επαγγελματική του εμπειρία συνεχίζεται στην πόλη Montreux και το θρυλικό ξενοδοχείο Montreux Palace, το “Μαργαριτάρι της Ελβετικής Ριβιέρας" όπως το αποκαλούν.
Ο Σπύρος Κώτσης, αποφασίζει να επιστρέψει στο Abreuvoir και να αναλάβει την κουζίνα του, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με μια εξαιρετική πορεία, την μοναδική παράδοση και ιστορία του αγαπημένου Γαλλικού εστιατορίου που σύντομα κλείνει τα 50 χρόνια παρουσίας του στην Αθηναϊκή εστίαση.