FOOD: Kastri Bistro - Domotel Kastri

Dec 05, 2016 2691
Published in Food

Πριν ακόμα συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας το Kastri Bistro τιμήθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους!

Rate this item
(0 votes)

 

Στην είσοδο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, το Kastri Bistro προκαλεί αμέσως αίσθηση με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή του. Οι περιμετρικές τζαμαρίες του προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στους καταπράσινους κήπους που το περιβάλλουν ενώ επιτρέπουν στο φυσικό φως να λούζει το χώρο εντείνοντας το αίσθημα της οικειότητας και της ζεστασιάς. Τους θερινούς μήνες οι τζαμαρίες, όπως και η οροφή, αποσύρονται και το εστιατόριο γίνεται ένα με το περιβάλλον που το αγκαλιάζει μετατρέποντας την επίσκεψη εκεί σε μοναδική εμπειρία, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ, που όλα είναι πιο ατμοσφαιρικά. 

 

Οι αναπαυτικοί καναπέδες, οι προσεγμένες ροτόντες, τα πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων και οι μεγάλες βιβλιοθήκες με εξαιρετικές επιλογές βιβλίων διαθέσιμων στον επισκέπτη εκφράζουν την εκλεπτυσμένη αισθητική του Kastri Bistro, δημιουργώντας παράλληλα μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. 

 

 

Οι γεύσεις:

 

Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα: Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργούν μοναδικά πιάτα με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Η εποχικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των μενού, ενώ οι ελληνικές πρώτες ύλες κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και εκλεκτά υλικά από το εξωτερικό. Η παράδοση συναντά τις μοντέρνες τεχνικές στο Kastri Bistro, αφού και οι δυο chefs αγαπούν να παρουσιάζουν παραδοσιακά υλικά, όπως ο τραχανάς, σε πιο σύγχρονα πιάτα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, όπως αυτός της μαστίχας με το μετσοβόνε, ενώ η φαντασία περισσεύει σε δημιουργίες όπως το αβγό στους 75 °C με καπνιστό χέλι και Αρσενικό Νάξου.

 

 

Κάβα: Στην ιδιαίτερα ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου, δίνεται έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, με κλασικές αλλά και λιγότερο γνωστές επιλογές, που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τη λίστα κρασιών συμπληρώνουν ετικέτες από το εξωτερικό, ενώ η sommelier του Kastri Bistro είναι πάντα στη διάθεση του επισκέπτη ώστε να προτείνει το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα του. To house wine του εστιατορίου προέρχεται από το οινοποιείο Semeli.

 

Επιδόρπια: Αντάξια του μενού είναι και τα γλυκά με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από εκλέρ με κρέμα σοκολάτας και εκλέρ με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν.

 

 

 

Το μπαρ:

 

Στην είσοδο του εστιατορίου, το μπαρ του Kastri Bistro προσφέρεται για έναν χαλαρό πρωινό ή απογευματινό καφέ όσο και για ένα ποτό στο τέλος της μέρας. Premium ποτά και signature cocktails είναι κάποιες από τις επιλογές που προτείνει ο Γιάννης Κέδες, που επιμελήθηκε την cocktail list.