Iliada Sunset Suites • με θεα.. ενα επος!

Sep 22, 2020 2978
Published in MR. POSH

Όπως ο Όμηρος χάρισε στην ανθρωπότητα τα μεγάλα του ποιήματα, έτσι και η Νάξος χάρισε στο Iliada Sunset Suites το πιο.. μυθικό location!

Rate this item
(4 votes)

 

Με ανεμπόδιστη θέα ακριβώς εκεί όπου δύει ο Ήλιος, πίσω από τη φημιστή Πορτάρα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, το ξενοδοχείο στέκεται αγέρωχο ατενίζοντας από ψηλά την γραφική Χώρα και το λιμάνι της Νάξου ταξιδεύοντας μας στον απόλυτο ρομαντισμό.

 

Το νεοσύστατο -και νεόδμητο- adults only Iliada Sunset Suites ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, καθώς έχει παντρέψει μαγικά το κυκλαδίτικο στοιχείο με τις μοντέρνες τάσεις, και την boho διακόσμηση στις ξεχωριστές σουίτες του, που κάθε μια φέρει το όνομα μιας ηρωίδας από το έπος του Ομήρου.

 

Highlight? Το Coco Mat sleeping system που συνοδεύεται από ειδικό Pillow menu για τον πλέον απολαυστικό ύπνο!

 

Η Νάξος, χάρη στη μακρά ιστορία και τη γεωμορφολογία της, προσφέρει αναρίθμητες επιλογές στους επισκέπτες: πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία και εκλεκτά τοπικά προϊόντα!

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο νησί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Γιώργο Καραμπάτσο, Ιδιοκτήτη του καταλύματος Iliada Sunset Suites και Iliada Villas, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις για τη Νάξο, το ξενοδοχείο του και τον τουρισμό γενικότερα.

 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ:

 

-Γιατί πιστεύεις πως η Νάξος φέτος μπόρεσε να σταθεί «στα πόδια» της τουριστικά; Γιατί αξίζει κάποιος να επισκεφθεί το νησί;

-Καθώς η Νάξος είναι ένα μεγάλο νησί, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, ο κόσμος εδώ είναι διάσπαρτος. Έτσι πράγματι μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, γεγονός που σου παρέχει ασφάλεια, τόσο στις παραλίες όσο και στα μαγαζιά. Αναφορικά με το ξεχωρίζει τη Νάξο για να την επισκεφθεί κανείς θα έλεγα πως είναι τα ντόπια προϊόντα, καθιστώντας το νησί έναν γαστρονομικό προορισμό, ειδικά πάνω στα ορεινά χωριά. Επίσης, τα τελευταία χρόνια η Νάξος έχει διαφημιστεί αρκετά και έχουν αρχίσει να γίνονται μεγάλες επενδύσεις σε καταλύματα και νέες επιχειρήσεις από τους ντόπιους κατοίκους, γεγονός που βοηθάει πολύ στην καλή φιλοξενία του τόπου μας. Τέλος, σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως η Νάξος είναι αρκετά πιο προσιτή οικονομικά σε σύγκριση με άλλα νησιά.

 

-Τί είναι αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο σε αυτήν τη δουλειά; Και τί λιγότερο;

-Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι η συναναστροφή και η επικοινωνία με τον κόσμο. Σκέψου ότι με τους περισσότερους πελάτες μου εδώ γίνομαι τελικά φίλος, και έχει τύχει μάλιστα να ταξιδέψουμε μαζί σε Ευρώπη και Αμερική. Μου αρέσει να γνωρίζω νέους ανθρώπους, ιδιαίτερες προσωπικότητες, και γενικά μου αρέσει να ακούω και να μαθαίνω. Αφουγκράζομαι κάθε ιδέα που μπορεί να έχει ο άλλος. Λιγότερο θα έλεγα όταν έχω να αντιμετωπίσω πελάτες που έρχονται εκ των προτέρων κακοδιάθετοι και χωρίς λόγο «γκρινιάζουν» για τα πάντα. Αυτό με επηρεάζει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό.

 

-Ποιές προκλήσεις αντιμετώπισες αυτήν την ιδιαίτερη σεζόν;

-Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη σεζόν ήταν για εμένα η πλήρης κατανόηση και η εφαρμογή όλων των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, τα οποία μάλιστα άλλαζαν στην πορεία και αρκετά. Ταυτόχρονα με αυτό να μπορέσουμε να τα μεταδώσουμε στους πελάτες μας, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες, ή ακόμα και τον εκνευρισμό τους μερικές φορές, έπρεπε να τα σέβονται. Ωστόσο, ανταπεξήλθαμε σε αυτήν την πρόκληση, και μάλιστα δεχθήκαμε αυτό το καλοκαίρι 4 διαφορετικούς ελέγχους στο ξενοδοχείο, τους οποίους περάσαμε εξ ολοκλήρου με απόλυτη επιτυχία.

 

-Ποιό είναι για εσένα το βασικό χαρακτηριστικό ενός leader στο hospitality industry?

-Για εμένα, παρά την σχετικά μικρή εμπειρία μου στον χώρο, έχω καταλήξει πως είναι η ορθή επιλογή των συνεργατών και η σωστή συμπεριφορά απέναντί τους. Η επιτυχία σε μια τουριστική επιχείρηση είναι να ξυπνάει ο συνεργάτης σου και να χαίρεται να πηγαίνει στη δουλειά. Γι’ αυτό φέρομαι σε όλους φιλικά, με απόλυτη ευγένεια και είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειάζονται.

 

-Πώς έχεις εντάξει την τοπική κουλτούρα και τα φημισμένα ντόπια προϊόντα στη διαχείριση και προβολή του ξενοδοχείου;

-Αρχικά, προσπαθώ να επιλέγω στη δουλειά μου ντόπιους, έτσι ώστε να γνωρίζουν εκ των έσω το νησί και να μπορούν να δίνουν τις σωστές πληροφορίες στους πελάτες. Επιπλέον, δίνω μεγάλη σημασία στα ντόπια υλικά, και μάλιστα έχουμε χωράφια όπου καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι τα προϊόντα, τα οποία προσφέρουμε και στο πρωινό μας. Η αλήθεια είναι πως το καλό φαγητό και οι αγνές πρώτες ύλες ανήκουν ούτως ή άλλως στην ευρύτερη τοπική κουλτούρα της Νάξου.

 

-Τι σημαίνει για εσένα ο όρος luxury boutique hotel? Ποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα ήθελες να εντάξεις επιπλέον στο ξενοδοχείο;

-Luxury για εμένα, επειδή έχω ταξιδέψει και αρκετά στη ζωή μου, είναι το καλό service. Αυτό επιδιώκω κι εγώ σε απόλυτο βαθμό για το Iliada Sunset Suites. 

 

-Μπορείς να μας μιλήσεις για το Concept του ξενοδοχείου και την έμπνευση του design εξ αφορμής της ιδιότητάς σου ως πολιτικός μηχανικός;

-Προσπάθησα να «παντρέψω» το Κυκλαδίτικο, νησιώτικο -και δη Ναξιώτικο- στυλ με το πιο μοντέρνο. Επομένως, από τη μία έχουμε τις τσιμεντογωνίες, τις καμπύλες και τις λείες γραμμές που υπήρχαν ανέκαθεν εδώ, και από την άλλη το πιο industrial, το «καθαρό» γκρι ή ακόμα και το boho στυλ που έχει συνδυαστεί απόλυτα με το παραδοσιακό ξύλο και τις αποχρώσεις του.

 

-Ποιός είναι ο στόχος της επόμενης 5ετίας για εσένα; Ποιά είναι η στρατηγική που έχεις χαράξει;

-Ο στόχος μου είναι να φτάσω το service σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα καταλήξει «τυπικό». Θέλω να παραμείνουμε φιλικοί με τους πελάτες μας και να νιώθουν αμεσότητα με εμάς. Ακόμα περισσότερο, ιδανικά θα ήθελα όταν κάποιος ακούει Νάξο, να ξέρει πως εκεί υπάρχει το Iliada Sunset Suites! Η στρατηγική μου παραμένει μία: στο επίκεντρο ο άνθρωπος.

 

-Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τον τουριστικό κλάδο από την επόμενη σεζόν και μετά;

-Θεωρώ πως ορισμένα κατάλοιπα της πανδημίας θα παραμείνουν, αν και πιστεύω πως η Ελλάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε αυτό χάρη στα πανέμορφα νησιά της. Τα μέρη που όχι μόνο θα αντέξουν αλλά θα ανακάμψουν συν τοις άλλοις είναι αυτά όπου ο πελάτης θα νιώθει όχι μόνο ασφαλής, αλλά και το επίκεντρο της περιποίησης.

 

-Ποιός είναι ο ρόλος του digital marketing & social media για το ξενοδοχείο;

-Πλέον θεωρώ πως είναι ο πιο βασικός. Ζούμε στο 2020, την εποχή του facebook και του instagram, οπότε όσο πιο πολύ φαίνεσαι εκεί, τόσο περισσότερος κόσμος θα επιλέξει εσένα, είτε ως ξενοδοχείο είτε ως εστιατόριο, ειδικά αν η διαχείριση αυτών των μέσων γίνεται από κάποιον επαγγελματία που μπορεί να μεταφέρει στο κοινό το πραγματικό experience της διαμονής, του φαγητού, της θέας, του design.. Επομένως, για εμένα, ναι, είναι ο πιο σημαντικός εξ ου και επενδύουμε σε αυτόν τον τομέα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

————————————————————

 

Αξίζει να δείτε:

 

Στο ορεινό χωριό Χαλκί απλώς.. θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου!

Η παλιά εμπορική πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του νησιού αποτελεί μια έκπληξη στην εξερεύνηση της Νάξου. Το χωριό, περιτρυγυρισμένο από ελαιόδεντρα, ξεχωρίζει κυρίως για την μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική των κτηρίων του. Γραφικά δρομάκια με νεοκλασικά και ολάνθιστες πλατείες, παραδοσιακά μαγαζάκια και μικρά προσεγμένα καφενεία συνθέτουν ένα αυθεντικό σκηνικό. Highlight: δοκιμάστε γαλακτομπούρεκο στο παραδοσιακό ομώνυμο καφέ «Το Γαλακτομπούρεκο».

 

 

Για μπάνιο και φαγητό:

Στο beach bar Santana μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό, το χειροποίητο παγωτό από γάλα Νάξου ή το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ, ή ακόμα και ένα πλήρες γεύμα στον χώρο του club ή ένα ελαφρύ σνακ στις ξαπλώστρες πάνω στην άμμο της παραλίας της Αγίας Άννας. Δοκιμάσαμε τα θαλασσινά του που ήταν γευστικότατα και ολόφρεσκα. Μας άρεσε πολύ το επιβλητικό boho design του μαγαζιού που εναρμονίζεται πλήρως με το θαλασσινό τοπίο και χαλαρώνει αρμονικά τις αισθήσεις μας. Highlight: οι πένες με σολομό και ελαφριά σάλτσα από βότκα ήταν απλώς.. συγκλονιστικές!

 

 

Στη Χώρα της Νάξου:

To Dal Professor προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα βασισμένα στα τοπικά προϊόντα της Νάξου και το service είναι σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο με ενημερωμένη λίστα κρασιών. Highlight: τα χειροποίητα ζυμαρικά από βιολογικό σιτάρι υψηλής ωρίμανσης.

  • Image Gallery