Αρωμα Μοδας στο 4ο Spetses Classic Yacht Race

Jun 25, 2014 1990
Published in PROJECTS

To 4o Spetses Classic Yacht Race με Διοργανωτή Αγώνα τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος και Διοργανωτή Φιλοξενίας το Poseidonion Grand Hotel στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών.

Rate this item
(0 votes)

 Πάνω από 70 υπέροχα κλασσικά σκάφη και παραδοσιακά σκαριά διαγωνίστηκαν στο φημισμένο «μπογάζι» των Σπετσών με θεατές να παρακολουθούν από όλη την ακτογραμμή των Σπετσών και απέναντι της Πελοποννήσου το μοναδικό θέαμα.  Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των αξιών της ναυτοσύνης, της αυθεντικότητας και της παράδοσης με σκάφη από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να συμμετέχουν με ιδιαίτερη θέρμη και ζήλο σε αυτούς τους Αγώνες. 

Πέρα από το πλούσιο αγωνιστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των ημερών (με σουβλάκι πάρτυ στην παραλία και guest εμφάνιση του Καραγκιόζη) η φετινή διοργάνωση είχε και «άρωμα μόδας» με δύο κορυφαία ελληνικά fashion brands να συμμετέχουν στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα.
Η Zeus+Dione, ακολουθώντας, τιμώντας και στηρίζοντας πάντοτε την παράδοση της χώρας μας, άντλησε έμπνευση από το μεράκι και την εξαιρετική τεχνική των χειροποίητων παραδοσιακών σκαριών και δημιούργησε  την ενδυμασία των πληρωμάτων της AXIA Sailing Team που αγωνίστηκαν με το κλασικό σκάφος «Cassiopeia» καθώς και το λατίνι «Aλεξάνδρα Χ». Η στολή αποτελείτο από polo  T-shirt, κλασσική βερμούδα,  γιλέκο με λινή επένδυση και λινό σακάκι, στη χρωματική γκάμα του  λευκού και του χακί.  Η απλότητα και η σύγχρονη κομψότητα της ενδυμασίας συμπληρώθηκε με τη διακριτική  λεπτομέρεια της διακοσμητικής χειροποίητης παραδοσιακής τρέσσας.  Οι καταπληκτικές αυτές στολές πληρωμάτων συγκέντρωσαν τα βλέμματα των υπόλοιπων θεατών και συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η  Zeus+ Dione, έχοντας μέχρι τώρα μια επιτυχημένη πορεία στο γυναικείο ένδυμα, υπόδημα και κόσμημα,  σχεδιάζει αντρικά ρούχα με αφορμή τις ιστιοδρομίες στο νησί των Σπετσών.
Η γνωστή σε όλους πλέον Κερκυραϊκή upcycling εταιρεία, Salty Bag σχεδίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά την επίσημη τσάντα των κυβερνητών (skippers bag) η οποία φέτος ήταν μία unisex beach bag με διαφορετικά χρώματα φόδρας για κάθε κατηγορία σκαφών (royal blue για τα κλασσικά, ελληνικό μπλε για τα καΐκια, και κίτρινο για τα λατίνια) με ένα salty story , παρμένο από ένα πανί ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους αναψυχής που έχει κάνει ατελείωτα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο ταξιδεύοντας στις Ελληνικές θάλασσες.