KINSTERNA HOTEL IN MONEMVASIA: LIVING THE ROMANCE!

Oct 28, 2016 2372
Published in MR. POSH

Ένα ρομαντικό αρχοντικό του 13ου αιώνα που βρίσκεται ανάμεσα σε γραφικούς αμπελώνες και ελαιώνες, δίπλα στην μεσαιωνική πόλη της Μονεμβασιάς, το  λεγόμενο «Γιβραλτάρ της Ανατολής”.

Rate this item
(1 Vote)

 

Ο χρόνος οδήγησης από την Αθήνα είναι περίπου 4 ώρες, και τελικά ήταν πιο εύκολος από ό, τι περίμενα με εξαιρετικό οδόστρωμα στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού!

 

7 χιλιόμετρα βόρεια του Kinsterna είναι το μεσαιωνικό φρούριο της Μονεμβασιάς, το οποίο, όπως και το ίδιο το Kinsterna, εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια της βυζαντινής, οθωμανικής και ενετικής κληρονομιάς.

 

 

KIN MAIN

 

 

Μία εξαιρετική επιλογή όχι μόνο επειδή αποτελεί ένα εντυπωσιακό αρχοντικό του 13ου αιώνα που έχει ανακαινιστεί για να ταιριάζει απόλυτα με το τοπίο, αλλά και επειδή το 2011 το περιοδικό Condé Nast Traveller το κατέταξε στη λίστα με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία του κόσμου!

 

 

KIN

 

 

Κατά την άφιξή μου το προσωπικό του ξενοδοχείου με παρέλαβε από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και με οδήγησε στον χώρο του check-in, όπου ο διευθυντής του αρχοντικού πέρασε χρόνο μαζί μου και μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τη διαδικασία αποκατάστασης, καθώς και την ανάπτυξη του ξενοδοχείου χωρίς να αφαιρέθεί οποιαδήποτε γοητεία.

 

 

KIN 2

 

 

Παρατήρησα ότι όλα γύρω ήταν πανέμορφα με άφθονη ιστορία για να εξερευνήσω και να απολαύσω. Λουλούδια παντού και αρώματα “θεϊκά”.

 

 

 

Η θέα προς τους λόφους και τη θάλασσα είναι εκπληκτική, ακόμα και μια συννεφιασμένη μέρα.

 

 

Μέσα στα αναπαλαιωμένα πέτρινα τείχη (μερικά χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα), οι εσωτερικοί χώροι είναι αραιά επιπλωμένοι και οι τοίχοι διακοσμημένοι με μια απαλή παλέτα γήινων χρωμάτων. Αυτή η απλή αυθεντικότητα “τονίζεται” με ενετικούς πολυελαίους και περίτεχνους καθρέφτες.

 

 

kin 3

 

 

Η πισίνα σε river style γεμίζει από τη φυσική πηγή γλυκού νερού, ενώ οι ελαιώνες και τα εσπεριδοειδή γύρω της ασκούν μια μαγνητική έλξη! 

 

 

KIN POOL

 

 

Υπέροχο ήταν και το εστιατόριο: το μενού έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με τα κρασιά που καλλιεργούνται και παράγονται από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Είναι μια πραγματική απόλαυση να δειπνήσετε με θέα τους αμπελώνες. Τα τοπικά εδέσματα είχαν επιδέξια παρασκευαστεί, με τις βελουτέ σούπες και νόστιμες σαλάτες από τοπικά προιόντα να ξεχωρίζουν για εμένα.

 

 

KIN SPA

 

 

Το σπα βρίσκεται στο ισόγειο και διαθέτει χαμάμ, σαν ένα “νεύμα” στην οθωμανική κληρονομιά της. Ευχάριστα μικρό, διαθέτει όλα τα απαραίτητα, όπως το θερμαινόμενο τζακούζι και η αρωματοθεραπεία που με χαλάρωσε απόλυτα.

 

 

Το φθινόπωρο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στην τοπική συγκομιδή των σταφυλιών και να παράγουν το δικό τους αποσταγμένο!

 

 

Υπάρχει μια σειρά από νέα δωμάτια - τα λεγόμενα Residences - που είναι μεγαλύτερα από εκείνα στα παλιά κτήρια. Οι κατοικίες αυτές έχουν κατασκευαστεί στόν ίδιο χαρακτήρα με τα υπόλοιπα του ακινήτου, ώστε να εξασφαλίζεται μια τέλεια ισορροπία παλαιού και νέου.

 

 

Αν είχα να σας μεταφέρω με μόνο μια φράση την ατμόσφαιρα εδώ, αυτή θα ήταν σίγουρα: ειρήνη και ηρεμία!

 

 

KIN BED

 

 

Και κλείνοντας, να σας εκφράσω μια ιδέα-επιθυμία μου: μια Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη εδώ ξανά, με το τζάκι αναμμένο, πρέπει να είναι μια απίστευτη εμπειρία!