5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ

Mar 29, 2016 2498
Published in MR. POSH

Η ταλαντούχα ηθοποιός Αριάδνη Καβαλιέρου, η οποία είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της στην παράσταση «Ματωμένος γάμος» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και στην «10η εντολή», μίλησε στο PoshFashion και τον Τάσο Λαζαρίδη για την παράσταση “Και Μετά, Και Μετά;” στην οποία συμμετέχει φέτος στο θέατρο Θησείον, καθώς και για τα επόμενα σχέδια της.

Rate this item
(0 votes)

 

1. Με λίγα λόγια πώς θα συστήνατε αυτό το έργο στους θεατές;

Καβαλιέρου: Το έργο ξεκινά με πέντε ξένους ανθρώπους κλεισμένους σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί ούτε και που βρίσκονται. Σιγά σιγά με την βοήθεια μιας φωνής που τους μιλάει ξετιλύγουν το νήμα. Είναι μια κωμωδία που εμπλέκει πέντες διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να ανακαλύψουν την αλήθεια.

 

2. Ποιά θα λέγατε ότι είναι η σύνδεση με το «σήμερα»; 

Καβαλιέρου: Η ακολουθία με την εποχή μας είναι η ανάγκη των νέων ανθρώπων (όπως και οι ήρωες του έργου είναι νέα παιδιά) να ζήσουν. Ο φόβος που υπάρχει για το μέλλον και από την άλλη η προσμονή για όλα τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις.

 

3. Τί σας συναρπάζει στο θέατρο ως «θεατής» και τι ως «ηθοποιός»;

Καβαλιέρου: Ως θεατής με συναρπάζει το αποτέλεσμα, και ως ηθοποιός η διαδικασία.

 

4. Κάθε σεζόν παρατηρούμε ένα αυξανόμενο ποσοστό νέων σκηνών και θεατρικών έργων, που περιμένει το κοινό να τα ανακαλύψει. Αυτό κατά τη γνώμη σας μετράει θετικά ή αρνητικά; Και επιπλέον, για τους θιάσους πόσο εύκολο είναι να αναδειχθούν μέσα σε αυτήν την ποικιλία θεαμάτων;

Καβαλιέρου: Πιστεύω ότι αν μια παράσταση είναι καλή θα ξεχωρίσει και θα αναδειχθεί σε οποιαδήποτε σκηνή μικρή ή μεγάλη. Οι παραστάσεις χαρακτηρίζουν ένα θέατρο, και όχι το αντίθετο. Μόνο θετικά μπορεί να μετράει η ανάγκη να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ ωραίες νέες σκηνές και ομάδες που δουλεύουν με ειλικρίνεια και καλή πρόθεση. 

 

5. Τελειώνοντας θα ήθελα να μου πείτε μία πρόβλεψη για το «αύριο» της καλλιτεχνικής έκφρασης στη χώρα μας.

Καβαλιέρου: Εάν δεν υπάρξει βοήθεια από το κράτος θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει το επάγγελμα αυτό σαν επάγγελμα και όχι σαν χόμπι.