FOOD: REVIEW OF THE "SANTORO" RESTAURANT OF GRACE SANTORINI HOTEL

Jun 15, 2016 2330
Published in Food

Εχθές το βράδυ είδα το ηλιοβασίλεμα από το Ημεροβίγλι, και πιο συγκεκριμένα από την πανέμορφη βεράντα του Grace Santorini Hotel. 

Rate this item
(1 Vote)

 

Δεν είναι τυχαίο που η καλύτερη θέα είναι από εδω, καθώς η ίδια η λέξη το προσδιορίζει: βίγλι ή βίγλα είναι το υψηλότερο σημείο από όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια περιοχή. 

 

grace1

 

 

Εκεί στους κατάλευκους καναπέδες του ξενοδοχείου, ακριβώς κάτω από την υποδοχή, λειτουργεί το lounge bar, όπου μπορείς να απολαύσεις μοναδικά cocktail ή premium ποτά από τους εξειδικευμένους sommelier.

 

Γιατί ας μην ξεχνάμε πως όσο όμορφο κι αν είναι ένα κτήριο, αυτό που το απογειώνει πάντα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

 

 

grace2

 

 

 

Συνοδευτικά με το ποτό του μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα εκλεκτά καναπεδάκια με βάση τοπικά εδέσματα της Σαντορίνης, όπως φάβα, αλλά δημιουργικά αναμεμειγμένα με ποιοτικά υλικά, όπως χαβιάρι.

 

grace3

 

 

Ή με ένα πλατό από παραδοσιακά τυριά της χώρας μας, που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα διεθνή.

 

Μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση πως το ξενοδοχείο στηρίζει απόλυτα τα προιόντα της ελληνικής γης και τα επιλέγει για τους συνδαιτημόνες του που φθάνουν από τα πέρατα της γης σε αυτό το ευλογημένο νησί.  

 

grace4

 

 

Στη συνέχεια, περάσαμε ακόμα έναν όροφο κάτω προς την καλντέρα, όπου βρίσκεται το ξεχωριστό Santoro, το εστιατόριο του ξενοδοχείου ακριβώς δίπλα στην εντυπωσιακή πραγματικά πισίνα που ενώνεται νοητά με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

 

 

 

grace5

 

 

Αναφορικά με το φαγητό τώρα:

 

Παραδέχομαι πως έχω μια αδυναμία στο ψωμί, και αυτό που με περίμενε στην αρχή του δείπνου ήταν πραγματικά δελεαστικό: ο ιδιαίτερα ευγενής σερβιτόρος μας προσέφερε έναν δίσκο από διάφορες ποικιλίες ψωμιού.

 

Αυτό που δοκίμασα ως ξεχωριστό ήταν το ψωμί με το παντζάρι, μία πολύ πρωτότυπη και ευχάριστα ελαφριά γεύση.

 

 

grace6

 

 

Δοκίμασα διάφορα θαλασσινά εδέσματα, όπως μπορείτε να τα βρείτε και στο instagram μου, αλλά αυτό που ξεχώρισα ήταν η πρόταση του Executive Chef: φάβα "gyoza" σε μορφή πίτας γεμιστή με φρέσκο τυρί βολάκι.

 

 

 

grace7

 

 

Ο Σπύρος Αγιούς πήρε φέτος το βραβείο του πιο ταλαντούχου Chef στους Χρυσούς Σκούφους, καθώς και το Santoro βραβεύτηκε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζινας. 

 

 

 

Τέλος, η ultra posh αυτή βραδιά έκλεισε με το υπέροχο επιδόρπιο από passion fruit parfait συνοδεία άρπας, την οποία κάθε Τρίτη στις 10μμ. μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά στο Grace Santorini.

 

 

 

grace8

 

 

 

 

 

13473828 623200817856339 161584527 n

 

 

 

Δεν φαντάζεστε posho χαλάρωσα εχθές και πόσο ανυπομονώ να επιστρέψω στο Grace Santorini, ώστε να έχω και τη συνολική εμπειρία του υψηλού hospitality που μπορεί ένα τέτοιο διαμάντι να προσφέρει!

Last modified on Wednesday, 15 June 2016 11:27